Toni Coppers

Toni Coppers

Toni Coppers

Toni Coppers (°1961), Vlaanderens favoriete misdaadauteur, is niet te houden sinds hij met Dood water de Hercule Poirotprijs 2014 won en genomineerd werd voor De Gouden Strop 2015. Het laatste oordeel was een instantbestseller en met De vleermuismoorden en De hondenman won hij twee jaar op rij de publieksprijs Hercule Poirot. In het voorjaar van 2016 verscheen de langverwachte verfilming van zijn thrillers in de nieuwe misdaadreeks Coppers op vtm. De eerste aflevering kluisterde maar liefst 700.000 kijkers aan het scherm.

In het kader van het Magrittejaar 2017 en op verzoek van de erven Magritte schreef Toni Coppers De zaak Magritte, een indringende literaire thriller rond het nieuwe hoofdpersonage, de Brusselse ex-rechercheur Alex Berger.

In 2018 vieren we samen met Toni Coppers het tienjarige jubileum van de populaire thrillerreeks rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Zijn nieuwste thriller De jongen in het graf verschijnt naar aanleiding van het jubileumjaar in een gloednieuwe vormgeving en ligt vanaf 12 mei in de winkel.