’14-’18. Oorlog in België

Luc De Vos

’14-’18. Oorlog in België

Hoe is de Eerste Wereldoorlog in België vastgelopen? Hoe was het vier jaar lang niet mogelijk om het front aan de IJzer en bij Ieper te doorbreken? Hoe is het eigen Belgische leger de oorlog doorgekomen?

Deze en tal van andere vragen krijgen een concreet antwoord in 14-18. Oorlog in België, het ultieme overzichtswerk over het militaire verloop van het grootste en bloedigste conflict dat ooit op Belgische bodem uitgevochten is.

Van de forten rond Luik en de slag aan de IJzer, over de loopgraven voor Ieper tot de slag van Passendale: voor het eerst worden alle militaire operaties waar Belgische troepen bij betrokken waren of die zich voltrokken op Belgisch grondgebied in één boek besproken. Bovendien worden de militaire gebeurtenissen in een ruimere Belgische en internationale context geplaatst.

De kleine feiten en grote gebeurtenissen worden voorzien van bijna 400 unieke, vaak nooit eerder gepubliceerde illustraties en meer dan 50 kaarten. De schrijvers van het boek zijn stuk voor stuk specialisten ter zake. Onder leiding van Luc De Vos maakten ze met 14-18. Oorlog in België een belangrijke synthese, wetenschappelijk onderbouwd en toegankelijk voor een breed publiek, onmisbaar voor al wie interesse heeft in de grote oorlog.

Over ’14-’18. Oorlog in België

'Kattenmoeder' is een mooi vormgegeven verhaal, eenvoudig van taal, waarin alle woorden ook echt betekenis hebben. Een sprong in de tijd, amper zestig jaar terug, naar een wereld die nu reeds onherkenbaar is. Een korte maar heerlijke leeservaring.
(De Limburger)
Goede plot, verzorgd taalgebruik, een boek vol emoties en spannend op de koop toe! 'De jongen in het graf' is het lezen meer dan waard, er zit duidelijk nog geen sleet op het personage Liese Meerhout.
(Hebban.nl)
Met ‘De verkeerde vriend’ heeft Gert-Jan van den Bemd een ijzersterk debuut afgeleverd. Het verhaal is goed opgebouwd, van den Bemd weet perfect de spanning in het verhaal op te bouwen en hoe meer je leest, hoe moeilijker het wordt om het boek weg te leggen.
De Boekenkast (Blog)
Een boek dat me nieuwe inzichten bracht over de verbinding met mezelf en van hieruit met anderen. Naast onderzoek en voorbeelden [is het] een toonbeeld van eerlijkheid en moed.
Bron van inspiratie (blog)
De verkeerde vriend is een intrigerende roman die een ruim publiek zal aanspreken. We kunnen alleen maar hopen dat Gert-Jan van den Bemd de smaak te pakken heeft gekregen, en vanaf nu vaker romans zal schrijven.
(lees.bol.com)

Lees méér van Standaard Uitgeverij