’14-’18. Oorlog in België

Luc De Vos

’14-’18. Oorlog in België

Hoe is de Eerste Wereldoorlog in België vastgelopen? Hoe was het vier jaar lang niet mogelijk om het front aan de IJzer en bij Ieper te doorbreken? Hoe is het eigen Belgische leger de oorlog doorgekomen?

Deze en tal van andere vragen krijgen een concreet antwoord in 14-18. Oorlog in België, het ultieme overzichtswerk over het militaire verloop van het grootste en bloedigste conflict dat ooit op Belgische bodem uitgevochten is.

Van de forten rond Luik en de slag aan de IJzer, over de loopgraven voor Ieper tot de slag van Passendale: voor het eerst worden alle militaire operaties waar Belgische troepen bij betrokken waren of die zich voltrokken op Belgisch grondgebied in één boek besproken. Bovendien worden de militaire gebeurtenissen in een ruimere Belgische en internationale context geplaatst.

De kleine feiten en grote gebeurtenissen worden voorzien van bijna 400 unieke, vaak nooit eerder gepubliceerde illustraties en meer dan 50 kaarten. De schrijvers van het boek zijn stuk voor stuk specialisten ter zake. Onder leiding van Luc De Vos maakten ze met 14-18. Oorlog in België een belangrijke synthese, wetenschappelijk onderbouwd en toegankelijk voor een breed publiek, onmisbaar voor al wie interesse heeft in de grote oorlog.

Over ’14-’18. Oorlog in België

‘Kermis in de broek van Urbanus’ bevat een doldwaas avontuur met de bekendste komiek van ons land in de hoofdrol. Een strip over struisvogeleieren, gratis bier voor Cesar, veel taarten en een grote neus vol snot…kortom, een uitstekend album zoals we dat gewoon zijn van Urbanus en Willy Linthout. We kijken al uit naar strip nummer 181: ‘De vliegende kerktoren’!
(De Boekenkast)
Ook dit derde album van ‘Echte verhalen – De Buurtpolitie’ heeft alles om een succes te worden. ‘Bingo,Baby!’ bevat een leuk verhaal vol humor en grappen, zoals we dat gewoon zijn van de sympathiekste agenten van het land.
(De Boekenkast)
Operatie Siggy is een leuk album. Het weet de juiste snaren te raken en je op de juiste momenten te doen lachen. Het geeft ook wat achtergrond aan één van de klassieke personages en hoewel atypisch, is het allemaal heel erg tof. Zonder meer. 7/10
(Game4me)
Het honderdste album van F.C. De Kampioenen gaat dus niet onopgemerkt voorbij. Een langer avontuur, alle belangrijke personages aanwezig en gewoon opnieuw een leuk misverstand met alle bekende ingrediënten. 7/10
(Game4me)
De Rode Ridder is een knappe reeks en weet zelfs na meer dan 250 nummers nog steeds goede verhalen op papier te toveren. Dit losstaand verhaal heeft heel wat maatschappelijk relevante thema's in zich, en is gewoon een zeer degelijk nummer dat we alweer met plezier gelezen hebben. 7.5/10
(Game4me)

Lees méér van Standaard Uitgeverij