1918 Het jaar van de dageraad

Daniel Schönpflug

1918 Het jaar van de dageraad

€ 24.99
€ 14.99
November 1918. De Grote Oorlog heeft de wereld in puin gelegd en de toekomst van de mens ligt open. Niet eerder leken de mogelijkheden zo onbegrensd, en dat stemt hoopvol. Nieuwe kansen en dromen lichten fel op. Marina Yurlova strijdt in Siberië tegen de revolutionairen, Käthe Kollwitz zet haar leed om in kunst, Virginia Woolf schrijft haar roman Night and Day, Walter Gropius wil met zijn architectuur de samenleving veranderen, en vanuit Parijs pleit de publiciste Louise Weiss hartstochtelijk voor een verenigd Europa.
Op virtuoze wijze schildert Daniel Schönpflug dit bijzondere jaar vanuit het perspectief van mensen die erbij waren. 1918. Het jaar van de dageraad is een wervelend geschreven panorama van een uniek moment in de geschiedenis, waarop de mens afwisselend teleurgesteld en toekomstdronken zijn weg zoekt.

Over 1918 Het jaar van de dageraad

Schönpflugs panoramische en schitterend geschreven boek is een fascinerende verzameling verhalen van mensen die droomden van een wereld waarin de slagzin ‘Nooit meer oorlog’ geen dode letter zou zijn. Dit boek is geschiedschrijving op zijn best.
John Vervoort (Het Nieuwsblad)
Een meesterwerk. Met grote behoedzaamheid, een wonderbaarlijk oog voor detail en groot stilistisch talent ontsluit Daniel Schönpflug de tijd, waardoor de lezer zichzelf en de eenentwintigste eeuw opnieuw ontdekt.
(Philipp Blom)

Lees méér van Standaard Uitgeverij