De kracht van kwetsbaarheid

De kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico’s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.
Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Over De kracht van kwetsbaarheid

Het boek staat vol met leuke, originele recepten die eenvoudig te maken zijn en vrij snel op tafel staan. Het is een overzichtelijk boek waarin je met plezier zult bladeren. Ook als je niet low carb eet staat er genoeg inspiratie in en leuke ideeën om eens iets anders te maken dan wat je altijd al gewend was.
(kookboekennieuws.nl)
Natuurgidsen bestaan er genoeg. Maar niet veel gidsen zijn zo leuk, makkelijk te lezen, en breed georiënteerd als Het Bosboek van Sarah Devos.
(Dierenpraktijken)
Want to read something good? You won't find it on the front bestseller table at your bookstore, but it's new, and will be there. The Chalk Man, by C.J. Tudor. If you like my stuff, you'll like this.
Stephen King (Tweet)
De inzichten die de veertig hoofdstukken kort, krachtig en helder bieden, doen de mist rond de Grote Verwar-Meester Trump optrekken, zodat de vermoeide geïnteresseerde opnieuw nieuwsgierig en leergierig kan worden.
Marcel Grauls (Het Belang van Limburg)
Amerika's onbegrijpelijke beslissingen worden begrijpelijk gemaakt door Frans Verhagen, de man die Amerika beter kent dan wie dan ook. Historische inzichten worden gecombineerd met duiding van hedendaagse trends om het fenomeen Trump te ontleden en verklaren.
(Victor Vlam)

Lees méér van Standaard Uitgeverij