Het labyrint der geesten

Het labyrint der geesten

De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón! Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood zelf ontrafelen. Net als hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Een geheime opdracht heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek met veel pijnlijke herinneringen. Ze moet de verdwijning van een belangrijk politicus ophelderen en het spoor leidt naar Daniels boekhandel. Hun zoektochten blijken nauw verweven en ze stuiten op een duister complot uit het verleden dat elke verbeelding tart. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van de degenen die hun dierbaar zijn.

Het labyrint der geesten is een wervelend verhaal vol passie en intrige in het mysterieuze Barcelona. Opnieuw trakteert Carlos Ruiz Zafón ons op een wonderlijke, onvergetelijke reis door zijn magische universum dat hij met De schaduw van de wind introduceerde. Alle delen van Het Kerkhof der Vergeten Boeken zijn los en in willekeurige volgorde van elkaar te lezen.

Over Het labyrint der geesten

Nu ze tien jaar een eigen bureau heeft is het tijd voor een terugblik. Een lezenswaardige. Gelaude bezingt niet alleen hoogtepunten, maar vertelt juist welke lessen ze heeft geleerd door op haar gezicht te gaan - en belangrijker - weer op te krabbelen en het stof van de schouders te wrijven. Dat is niet alleen interessant als je in de modebranche verkeert, elke beginnende ondernemer zou dit steuntje in de rug met beide handen moeten aangrijpen.
Ruud Maas (De Limburger)
Vitanza overtuigt: hoewel het voor de lezer bijna ondraaglijk is om niet te weten wat daadwerkelijk de stem van Ishaq is en wat geschapen is door Vitanza zelf, kun je niets anders dan genieten van de lichte vertelstijl en humor van zijn getroebleerde tiener. ****
Anna Krijger (NRC)
Een snelle, intelligent opgebouwde thriller waarin knap de benepenheid en sinistere sfeer van een klein dorp zijn gevangen.
(Kirkus Reviews)
Tudor is een meesterlijke verhalenverteller
(Publishers Weekly)
Hypnotiserend. Een droomdebuut vol nachtmerries […] Doet je pols versnellen en laat je bloed bevriezen
A.J. Finn (Auteur van 'De vrouw in het raam')

Lees méér van Standaard Uitgeverij