Elke week selecteren wij drie geweldige jeugdboeken voor op je leeslijstje. Vandaag komt Zijde  uit, een klassieker van Baricco fantastisch vormgegeven door Rébecca Dautremer. En daarom zetten we dat en nog meer moois van Dautremer op een rijtje.

Rébecca Dautremer – Zijde

En waar ligt dat dan precies, dat Japan?

Zijde is een  klassieker van Baricco. Geen roman, maar een verhaal. Over een man, een reis en misschien zelfs de liefde. Rébecca Dautremer gaat de lastige uitdaging aan om tekeningen te voorzien bij dit verhaal en slaat erin met verve. Dautremer illustreert Zijde van een klassieker tot een must have. Een wondermooi verhaal ongezien in beeld gebracht.

Rébecca Dautremer – Yeti

Ik wil weten of de Yeti echt is. Zou ik durven omkijken?

De Yeti, één van ’s werelds meest mysterieuze en mythische figuren. Nu ik Yeti heb gelezen, weet ik dat hij bestaat. En hoe! “Zijn vacht is zijdeacht, als de baard van grootvader.” Rébecca Dautremer etaleert opnieuw haar onwaarschijnlijk mooie illustraties aan de hand van een prachtig verhaal van haar echtgenoot, Thaï-Marc Le Thanh. Yeti neemt je mee op een prachtige reis. En wil je de yeti ook echt zien? Hoef je je misschien enkel om te draaien.

Rébecca Dautremer – Elvis

Nieuwsgierig opent Elvis zijn pakje. Het is een gitaar.

Thaï-Marc Le Thanh en Rébecca Dautremer nemen het levensverhaal van Elvis onder handen in hun gekende stijl: dromerig, inspirerend en fantastisch vormgegeven. Ontdek de jongen die zijn mama doet lachen, het dorp doet dansen en zijn kansen waagt bij de mooie Priscilla. Een modern sprookje in een uitstekende vertaling van Edward van de Vendel.

Lees méér van Standaard Uitgeverij