De heilige Rita, Tommy Wieringa’s nieuwste roman, zal vele lezers ongetwijfeld doen denken aan zijn meesterwerk Joe Speedboot. In afwachting tot het boek in de winkels ligt, kan je hier alvast de trailer bekijken!

Paul Krüzen woont al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische spookboerderij aan de Duitse grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De wereld is in beweging gekomen: Chinezen hebben de horeca van Mariënveen overgenomen, Russen, Polen en Roemenen zijn in het dorp vertrouwde verschijningen geworden.
De grote kentering is begonnen met de Russische piloot die met een sproeivliegtuigje uit de Sovjet-Unie ontsnapte, en in het hart van de Koude Oorlog neerstortte in het maisveld achter de boerderij. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan Paul Krüzen en zijn vader nooit volledig zijn bekomen.

De heilige Rita is een betoverend memento voor de achterblijvers en een ode aan de mens die zichzelf wil overstijgen.

 

Bezoek ook zeker en vast de website waarin afgeteld word naar de verschijning: op moment van dit schrijven is het nog 3 dagen, 1 uur en 13 minuten wachten geblazen!

Lees méér van Standaard Uitgeverij