Tijdens de feestelijke slotmiddag in deSingel te Antwerpen is vanmiddag De Inktaap 2017 uitgereikt aan Connie Palmen voor haar roman Jij zegt het. De roman werd door ruim 1.500 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Aruba en Curaçao uitgeroepen tot de absolute favoriet.

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Curaçao en Aruba worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs én de nominatie uit het Nederlandstalige deel van de Cariben.

Connie Palmen is, na A.F.Th. van der Heijden, Robert Vuijsje, Dimitri Verhulst, Tom Lanoye, Ilja Leonard Pfeijffer en Harry Mulisch de eerste vrouwelijke auteur die de prijs in de wacht sleept.

In het juryrapport prijzen de scholieren Palmen, om haar unieke, spectaculaire stijl, waarmee ze de lezer “inpalmt”.

“Zoveel meer dan een biografie over bekende mensen (…) de ultieme ode aan de liefde,” is een van de commentaren. “Connie Palmen heeft met dit boek een snaar bij ons geraakt met het gevolg dat we zelf op zoek zijn gegaan naar werken van Ted Hughes en Sylvia Plath.”

Voor De Inktaap 2017 waren genomineerd:
Het hout van Jeroen Brouwers (ECI Literatuurprijs 2015)
Fansi’s stilte van Tessa Leuwsha (Caribische nominatie)
Malva van Hagar Peeters (Fintro Literatuurprijs 2016)
Jij zegt het van Connie Palmen (Libris Literatuur Prijs 2016)

Meer informatie vind je hier en hier.

Lees méér van Standaard Uitgeverij