Vandaag start Dagen Zonder Vlees, een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk en ontdekken we hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn!

Dagen Zonder Vlees is geen pleidooi voor het volledige vegetarisme, maar een warme oproep om bewust minder vlees en vis te eten. De overconsumptie van dierlijke voeding is immers een van de grote oorzaken van de klimaatverandering. Wanneer je toch vlees eet, kies je best voor lokaal, duurzaam geproduceerd vlees. Nu België in de top 5 staat van landen met de grootste ecologische voetafdruk ter wereld, is deze actie een krachtig signaal dat burgers alvast hun verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Wil je je inschrijven om deel te nemen aan Dagen Zonder Vlees? Dat kan hier.

Veertig dagen geen vlees eten, is natuurlijk niet niets. Daarom inspireren wij je graag met een lijst vegetarische kookboeken die je op weg zetten.

Morgen, donderdag 2 maart, en de komende donderdagen zullen we telkens een recept uit deze kookboeken posten zodat je meteen aan de slag kan!

Lees méér van Standaard Uitgeverij