Thierry Dodici schreef East Side Never Dies, een boek over hooligans door de ogen van een hooligan. “Dit boek is uiteraard niet alleen mijn verhaal, maar het verlangen van de hele side om hun stukje geschiedenis te vertellen en door te geven. Er mag zeker niet worden vergeten dat dit een getuigenis is over en door de East-Side van Club Brugge. ”

In Nieuwe Feiten op Radio 1 praat hij open over wat dat betekent: hooligan zijn.

Je kan het fragment beluisteren vanaf 09:55 (klik op de play-button en wacht dan enkele seconden voor het programma start, dan kan je onderaan in de balk de juiste minuut kiezen).

 

nieuwefeiten

 

‘Hooligan zijn gaat vooral over de vriendschap tussen de supporters, die allemaal samenkomen met hetzelfde doel: je club aanmoedigen. Dat is een oerinstinct van de mens, de clubkleuren verdedigen.’
‘Hooliganisme is geen vandalisme, het gaat niet enkel over  het vechten, en er is een erecode. Als er iemand neergeslagen wordt, bellen wij zelf de ambulance.’

De Ideale Wereld maakte een parodie op de verschijning van het boek, maar belichtte maar één kant van het hooliganisme. Wil je een genuanceerder beeld van het fenomeen, lees dan zeker East Side Never Dies.

East Side Never Dies is een verhaal waarbij de lezer zelf even twaalfde man wordt. Hij of zij wordt meegesleept in de wereld van bonte verhalen en emoties die deze boeiende subcultuur kleuren.

Lees méér van Standaard Uitgeverij