Alle jonge ouders weten: voorlezen aan je kinderen is het mooiste wat er bestaat. Alle eerlijke jonge ouders weten: elke avond voorlezen begint op den duur ferm tegen te steken. Een goed boek voor slechte ouders biedt de oplossing. Want naast een verantwoord verhaal voor uw kind, bevat dit boek ook hopen onverantwoorde informatie waarvan uw oogappel niets hoeft te weten. Terwijl het kind pret beleeft met de prentjes, beleven de ouders binnenpret met homofiele giraffen, de technieken van seriemoordenaars, varkens met een drankprobleem en de badkamer van Sissi.

Kortom, voorlezen wordt een feest, uw kinderen komen te weten wat ze moeten weten over rusthuizen en vooral: u heeft morgen weer iets te vertellen aan de koffiemachine. Iedereen wint maar vooral uw kind, met dit goed boek voor slechte ouders. En vrees niet, voor goede ouders is het ook niet slecht.

Benieuwd? Bekijk onderstaand filmpje

Maison Slash legde het boek al eens voor aan een paar Slash-ouders in hun rubriek ‘Vet of Njet?’. Het werd een dikke vette ‘VET’. We laten je graag weten wat zij ervan vonden.

“Mijn boys kruipen al eens graag in de zetel met een boek, vooral om het avondritueel goed lang te rekken. Deze keer gingen we voor een ochtendleesmoment. ’s Avonds durf ik al eens een bladzijde of 2 overslaan (de Gruffalo is anders héél lang en héél mommy-boring). “Een goed boek voor slechte ouders” is bij mij op leesvlak dan ook letterlijk te nemen.

Dat het een goed boek is. De jongens begonnen de pagina’s al om te draaien, terwijl ik nog niet klaar was met lezen. Ook voor jongere kinderen zoals die van mij (2,5 en 1,5) is het fijn lezen. Vooral de tekeningen vinden ze leuk, en ik heb het dan weer helemaal voor de weetjes en dubbele bodems.
Wie weet word ik door dit soort boeken wel een leesmama!

“Altijd al willen weten hoe het voorspel bij giraffen verloopt? Of waar René Descartes naar keek bij de keuze van zijn vrouwen? Ben je benieuwd of er echt een oudemensengeur bestaat? Hou je van statistiek en wil je graag jouw wiskunde-fetisj voeden met het aantal keer dat een panda zijn grote behoefte doet per dag? Wist je bovendien dat je beter wat oppast met het aantal Dafalgan-pilletjes die je dagelijks achterover kunt slaan? Je vindt alle antwoorden in dit boek. Dat en nog zoveel meer!

Het volledige artikel lees je hier.

Lees méér van Standaard Uitgeverij