Het zijn drukke dagen voor auteurs Emily Witt en Heleen Debruyne: vanavond zijn ze te zien bij ‘Van Gils en Gasten’ en vrijdag gaan ze met elkaar in gesprek bij PassaPorta!

In het boek van Emily Witt, Future Sex, onderzoekt ze hoe, voor vrouwen die opgegroeid zijn in het tijdperk van de ‘seksuele supermarkt’, de overvloed aan opties niet noodzakelijkerwijs leidt tot een conventionele langdurige relatie. Het brengt haar tot een persoonlijke zoektocht met hilarische en ontroerende wendingen. Witt – jong en alleenstaand – verkent het hele gamma aan mogelijkheden en seksuele subculturen, van online dating en internetporno tot polyamorie en orgastische meditatie. Het resultaat is een eerlijk verslag, meer memoires dan essay, van een hedendaagse zoektocht naar liefde en seks.

Heleen Debruyne is schrijfster en werkt bij Klara. Haar columns verschijnen in Humo. In 2016 verscheen haar debuutroman De plantrekkers, en in november 2017 publiceert ze samen met Anaïs Van Ertvelde De schaamte voorbij, een studie naar seksuele vrijheid. Samen bestieren ze de podcast ‘Vuile lakens’.

De aflevering van ‘Van Gils en Gasten‘ is vanavond te zien op één om 22.05. Voor meer informatie over het evenement bij PassaPorta en het bestellen van tickets kan je hier terecht.

Foto: Noah Kalina

Lees méér van Standaard Uitgeverij