Wist u dat de beiaardcultuur erkend is als Unesco-werelderfgoed? Nergens kunt u dat klinkend erfgoed beter beleven dan in het Noord-Brabantse Asten. Samen met stadsbeiaardier van Tienen en beiaardier van de KU Leuven Luc Rombouts bezoekt u het nationale beiaardmuseum Klok & Peel en de actieve klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts. Als kers op de taart beklimt u de kerktoren van Asten, waar Luc samen met de beiaardier een demo geeft.

In Klok & Peel doorloopt u het fascinerende verhaal van de Vlaamse en Nederlandse beiaardcultuur. U bewondert er ook een indrukwekkende verzameling klokken van over de hele wereld. Maar dé blikvanger is een astronomisch kunstuurwerk: een combinatie van een uurwerk met astronomische en astrologische aanduidingen, een beiaard én automatisch spelende figuren.

In de klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts ziet u dan weer hoe het brons in de klokvormen vloeit. Daar werd trouwens Marie, de grootste klok van de Notre Dame in Parijs, gegoten. En ook België telt verschillende beiaardklokken van hier. Na deze reis weet u zeker waar de klepel hangt!

Op 25 mei 2018
Meer info via http://www.davidsfonds.be/

Om in te schrijven, klik hier.