Wil je voortaan aan je dag beginnen in het gezelschap van Fanny Kiekeboe, een persoonlijke band ontwikkelen met professor Barabas of op vertrouwelijke voet verkeren met Madam Pheip?

Voor haar stripafdeling, waar populaire personages als de Kiekeboes, Suske en Wiske, FC De Kampioenen, De Buurtpolitie of Urbanus een thuis hebben gevonden, zijn wij op zoek naar een:

GEDREVEN, SOCIALE EN CREATIEVE MARKETING- EN COMMUNICATIE-EXPERT

Taken

Je neemt het voortouw in de marketing van en de communicatie rond de strips van Standaard Uitgeverij.
Je onderhoudt contacten met commerciële partners, auteurs, en collega’s, die je waar nodig ook aanstuurt en enthousiasmeert.
Je hebt een bijzonder oog voor digitale communicatie en promotie, en bouwt een netwerk uit in de media en de brede stripsector.
Je staat in voor de begeleiding van folders en brochures.
Je bent het aanspreekpunt voor auteurs en tekenaars als het om de promotie van hun strips gaat.

Je profiel

Je bent een enthousiaste persoon, flexibel, leergierig, en sociaal en communicatief vaardig.
Je hebt ervaring in marketing en/of communicatie, en hebt affiniteit met het boekenvak in het algemeen, en de wereld van de strip in het bijzonder.
Je voelt je ook aangetrokken door de commerciële kant van het uitgeefvak, bent taalvaardig (zowel schriftelijk als mondeling), bent voltijds inzetbaar, en je legt daarbij de nodige flexibiliteit aan de dag. Je bent integer en loyaal, en schrijft je in de doelstellingen en ambities van de uitgeverij in. Daarenboven put je energie en inspiratie uit je vrijwel dagelijkse omgang met partners, auteurs en tekenaars, met wie je een open en constructieve samenwerking opzet en uitbouwt, en met je directe collega’s.
Samen met andere afdelingen van de uitgeverij werk je een communicatie- en marketingplan uit voor het stripfonds van Standaard Uitgeverij, dat je vervolgens uitrolt, onderhoudt en indien nodig bijstuurt.

Ons aanbod

Wij bieden je een gevarieerde, uitdagende en zelfstandige functie in een spannende, creatieve omgeving en een inspirerend team, waarin je een centrale rol zal toebedeeld krijgen.
Daarnaast kan je rekenen op een interessant loonpakket met tal van extra-legale voordelen.

Solliciteren met cv en motivatiebrief kan enkel via mail aan pers@standaarduitgeverij.be

Lees méér van Standaard Uitgeverij