Ik ben heel veel liefde‘, het laatste boek van Wally De Doncker buigt zich over de vraag waar we vandaan komen. Het eenvoudige antwoord: Liefde. Die stelling wordt fantastisch in de verf gezet door de illustraties van Fatinha Ramos, wat het boek tot één van de meest opmerkelijke kinderboeken van het jaar maakt. En dat is ook Sabam niet ontgaan, want ‘Ik ben heel veel liefde’ is genomineerd voor een Sabam Award in de categorie jeugdliteratuur.

Op 18 december a.s. worden voor de vijfde keer de Sabam Awards uitgereikt. De Sabam Awards zetten de leden van Sabam in de verschillende disciplines – muziek, audiovisueel werk, theater & dans, visuele kunsten en literatuur – in de schijnwerpers. Aan elke award is een geldprijs van € 2.000 verbonden. Dit jaarlijks event vindt afwisselend plaats in beide gemeenschappen. Dit jaar strijken de Sabam Awards neer in Brussel.

(Bron: http://www.sabam.be/nl/press/de-genomineerden-voor-de-vijfde-editie-van-de-sabam-awards-zijn-bekend)

Ik ben heel veel liefde werd genomineerd voor een Sabam Award in de categorie Jeugdliteratuur. Naast Wally De Doncker en Fatinha Ramos staat ook Michael De Cock tussen de genomineerden met zijn verhalenbundel Rosie en Moussa voor altijdDe nominatie is alvast een mooie bekroning voor het werk van Wally, die zich als voorzitter van het IBBY wereldwijd inzet voor kinder- en jeugdliteratuur. De Doncker is  met andere woorden internationaal geen onbekende naam binnen de kinder- en jeugdliteratuur. Zo werden zijn boeken eerder al vertaald in het Chinees en er recent tentoongesteld.

Wally De Doncker - Chinese vertaling

Lees méér van Standaard Uitgeverij