‘La cucina verde’ is genomineerd voor de Pomo D’Oro: de prijs voor het beste Italiaanse kookboek van de laatste 15 jaar. Proef van een overheerlijk recept en ontdek waar je kan stemmen op het boek!

Om een ode te brengen aan de favoriete hobby van de Italianen en alle mamma’s in la Cucina, staat tijdens de 15de editie van het Italië Evenement in Nederland een bijzondere verkiezing op het programma: de Pomo d’Oro, prijs voor het beste Italiaanse kookboek van de afgelopen 15 jaar. Met de zomer in het vizier en een nominatie op zak, is het hoog tijd om te koken uit het overheerlijke boek La cucina verde!

De Italiaanse keuken met haar zuiderse warmte heeft het hart van Miki Duerinck en Kristin Leybaert gestolen. De bezielers van de Vegetarische kookstudio laten zich in de vegetarische keuken al jaren inspireren door de verse groenten en geurige kruiden van vele traditionele Italiaanse bereidingen. In hun kookboek La cucina verde laten ze ons zien hoe je een voorliefde voor groenten gemakkelijk kan combineren met authentieke gerechten uit de Italiaanse keukeneen schitterend huwelijk tussen twee smakelijke kooktrends.

La cucina verde bewijst dat Italiaans koken ook heerlijk vegetarisch kan.’ – DM Magazine

‘Herkenbaar en toch onverwacht, toegankelijk en grensverleggend, snel en gezond. Elk recept is een verrassing, vanaf het kleinste hapje tot het dessert, maar net een tikkeltje anders dan je zou verwachten. Kortom: een vegetarisch kookboek om duimen en vingers bij af te likken.’ – Femma

Stem hier op La Cucina Verde.

 

Recept: Gemarineerde courgettepakketjes gevuld met mozzarella, tomaat en basilicumCoverrecept la Cucina verde
Tomaat-mozzarella in een jasje!

Voor 4 personen:
1 courgette
1 eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel wittewijnazijn
100 g mozzarella
of zijden tofu, in stukjes
1 tomaat, ontpit en in kleine stukjes
1/2 bosje basilicum, gehakt
olijfolie
peper en zout

1. Snijd de ongeschilde courgette in dunne repen met een dunschiller. Stop waar de zaden zitten.
2. Leg de repen naast elkaar en bestrooi ze met wat zout en suiker. Sprenkel er wat wijnazijn over. Wacht 5 minuten, zodat het vocht wordt onttrokken aan de courgette.
3. Vermeng de tomaat met de mozzarella of zijden tofu en het basilicum. Druppel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.
4. Dep de courgetterepen droog. Leg twee plakken courgette kruiselings over elkaar.
5. Leg 1 eetlepel van de vulling in het midden van het kruis en vouw het pakketje dicht.
6. Ga zo door met de overige repen.

Ontdek hieronder meer over het boek:

 

Lees méér van Standaard Uitgeverij