nieuws

Op zeewierwandel met de Seaweedchef

Donald Deschagt is chef-kok en eigenaar van Le Homard et La Moule in Bredene. Hij is in Vlaanderen de absolute pionier in het koken met algen en wieren, de nieuwe ‘future foods’ van de zee. In zijn boek Zeegroentenpresenteert hij baanbrekende gerechten die elke thuis- en hobbykok zullen overtuigen voortaan meer algen en wieren op tafel te brengen.

En nu kan je dus ook op wandel met de Seaweedchef. Dagelijks plukt hij zeewier op de golfbrekers of in de Spuikom om te gebruiken in zijn gintonics, huisgemaakt algenbrood, zeewierboter, visgerechten en zelfs pralines. In de duinen plukt hij dan weer verse kruiden die verwerkt worden in pesto of in visbereidingen.

Wil je meer te weten komen over wat je zo al zelf kan plukken en welke gerechtjes je hiermee kan klaarmaken, schrijf je dan zeker in voor één van de zeewier- en kruidenwandelingen met degustatie!

Wegens groot succes zijn er nog extra wandelingen gepland:

  • Zaterdag 18 augustus (14u)
  • Zaterdag 4 augustus (14u)
  • Zaterdag 1 september (14u)
  • Zaterdag 15 september (14)

Inschrijven en betalen (€ 10) kan aan de balie van het MEC Staf Versluys in Bredene.

Smakelijk!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief