Laat het duidelijk zijn: de zomer, en dus ook het aardbeienseizoen, komt eraan. Aardbeien bevatten slechts 23 kcal per 100 gram en zitten boordevol vitamines, vezels en mineralen. Bovendien zijn ze in de zomermaanden het lekkerst. Reden te meer om ze te verwerken in zoveel mogelijk heerlijke recepten. Katrien Hoebers, alias Madam Confituur, geeft je alvast tonnen inspiratie in haar nieuwste boek Confituur, jam, gelei en marmelade. Ontdek hieronder haar recept voor aardbeienconfituur met balsamico en zwarte peper. Pittig, verrassend en helemaal niet moeilijk. Aan de slag!

 

Aardbeienconfituur met balsamico en zwarte peper

Ingrediënten (voor 4 potjes van 230 ml)

  • 1 kg aardbeien (schoongemaakt, zonder kroontjes)
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels donkere balsamicoazijn
  • 1/2 koffielepel versgemalen zwarte peper
  • 500 g geleisuiker

Bereiding

Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
Doe de stukjes aardbei in een grote kookpot met het water. Laat 5 tot 10 minuten koken met het deksel op de kookpot. De aardbeien worden zo tot moes omgetoverd.
Neem de kookpot van het vuur en voeg de suiker toe.
Los eerst de suiker goed op en breng dan opnieuw aan de kook. Laat het mengsel 3 minuten pruttelen.
Check de stolling.
Ga nog even snel aan de slag met je schuimspaan als je een schoon schuimlaagje bespeurt.
Voeg de balsamicoazijn en de zwarte peper toe wanneer alle schuim verdwenen is. Roer goed om.
Doe de warme confituur in de propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand.
Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen.

Smakelijk!

 

Lees méér van Standaard Uitgeverij