Vlak voor de feestdagen toch nog gezond eten? Dat kan met dit heerlijke quinoagerecht uit #LNFairfood.
‘Dit eenvoudig receptje is tot stand gekomen met de allerlaatste groentjes die ik nog in mijn koelkast vond na een drukke werkdag. De kokos-tahinimousse maakt het een tikkeltje oosters en geeft er een frisse toets aan.’ – Ellen Kegels
Voor de quinoa
180 g witte quinoa
450 ml water
1/2 bouillonblokje
Voor het slaatje
100 g boerenkool, nerf verwijderd en in fijne stukken
1 rode en 1 gele paprika, zaadjes verwijderd en in reepjes
20 trostomaatjes, gehalveerd
4 lente-uitjes, fijngesnipperd
25 g cashewnoten
25 g paranoten
een handvol Thaise basilicumblaadjes
1 el olijfolie
peper en zeezout
Voor de kokos-tahinimousse
100 g sesamzaadjes
4 el sesamolie
4 el kokosroom
sap van 1 limoen
1 el kokosschilfers
Voor de rucolapesto
50 g rucola
75 g pijnboompitten
sap van 1/2 limoen
4 el olijfolie
Quinoa
Slaatje
Tahinimousse
Rooster de sesamzaadjes op dezelfde manier en blend ze samen met de sesamolie tot een ‘tahini’-pasta. Voeg er de kokosroom en het limoensap aan toe en blend tot een schuimige massa. Meng de kokosschilfers erdoor.
Rucolapesto