Op zoek naar een snel en gezond ontbijt? Geen probleem, want wij inspireren je elke week met recepten uit onze lekkerste kookboeken. Deze week een ontbijtrecept uit Het keto-dieet: de snelle recepten. Smakelijk!

Deze keto-vriendelijke wafels zijn zo veelzijdig! Ik eet ze graag bij knapperige Mexicaanse pulled pork, soep en salades. Je kunt ze ook opdienen met een gepocheerd ei, als een soort alternatieve eieren Benedict.
Martina Slajerova

Voor: 2 porties (4 wafels) | Voorbereiding: 15 minuten | Totale bereiding: 15 minuten

kaaswafels

Ingrediënten

3 grote scharreleieren
60 g roomkaas, op kamertemperatuur
30 g geraspte Parmezaanse kaas
55 g geraspte cheddar of belegen
Goudse kaas
3 el (20 g) gemalen vlaszaad of
4 el (24 g) amandelmeel
1 el (10 g) kokosmeel
1 tl gemengde Italiaanse kruiden
(basilicum, oregano, tijm)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl glutenvrij bakpoeder
zout en peper
naar wens: serveer met gepocheerde of gebakken eieren
en Hollandaisesaus of Bearnaisesaus

Breek de eieren in een kom, doe de roomkaas erbij en roer alles door elkaar. Voeg de Parmezaanse kaas, cheddar en alle droge ingrediënten toe en roer goed. Schenk het beslag in een voorverwarmd wafelijzer, sluit het en bak de wafels in 1-2 minuten knapperig en gaar. Leg ze op een bord en laat voor het opdienen een paar minuten afkoelen. Bewaar overgebleven wafels tot 5 dagen in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Ze zijn vooral lekker met gepocheerde eieren en hollandaisesaus.

Voedingswaarde per portie (2 wafels)

Totaal koolh.: 8,2 g | Vezels: 4 g
Netto koolh.: 4,2 g | Eiwitten: 26,8 g
Vetten: 33,8 g | Energie: 431 kcal
Verh. macronutriënten: calorieën van koolh. (4%), eiwitten (25%), vetten (71%)

*zonder noten
*vegetarisch

Lees méér van Standaard Uitgeverij