nieuws

[Recept van de week] Gratin van chipolata worstjes en aardappel

Het is september. De kinderen gaan weer naar school, de dagen worden korter en tegelijk ook drukker. Het avondmaal is vaak een kostbaar moment waarop het hele gezin samenzit.

Deze week kiezen we voor echt Belgisch basiseten, namelijk ‘patatten met worst’, maar dan in een nieuw jasje: een gratin van chipolata worstjes en aardappel uit 7 minuten in de keuken – gratins van Audrey Le Goff.

Ingrediënten

Voor 8 personen • tijd: 1 uur 30 min.

4 chipolata worstjes, in stukjes van 2 cm
700g vastkokende aardappels
500g tomatenblokjes
1 tl knoflookpoeder
1 el provençaalse kruiden
enkele druppels tabasco
150g geraspte emmentaler
olijfolie
zout, peper

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Meng de tomatenblokjes, het knoflookpoeder, de Provençaalse kruiden en tabasco. Kruid met peper en zout.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Leg de helft van de pakjes in de schaal en kruid ze met peper en zout.
  4. Schenk de helft van de tomatensaus erover en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Leg hier de rest van de aardappelplakjes op, gevolgd door de chipolata worstjes, rest van de tomatensaus en rest van de geraspte kaas.
  5. Zet de gratin 1 uur en 30 minuten in de oven.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief