Op zoek naar wat je vandaag alweer op tafel kan toveren? Geen probleem, elke week inspireren we je met een recept uit onze lekkerste kookboeken. Deze week een heerlijk gezond gerecht uit De koolhydraatarme keuken.

IngrediëntenRecept griekse kip met feta

800 g kipfilet
2 el olijfolie om te bakken
VOOR DE MARINADE
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
2 el water
2 el rodewijnazijn
20 g verse bladpeterselie
2 el gedroogde basilicum
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde oregano
¼ tl paprikapoeder
snufje cayennepeper
peper en zout
VOOR DE SALADE
½ komkommer
1 rode ui
250 g kerstomaatjes
20 g verse bladpeterselie
300 g feta
10 g verse oregano
20 g rucola
2 lente-uitjes
4 el olijfolie
peper en zout

Bereiding

1. Pers het teentje knoflook en doe het in een kom met de andere ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in blokjes en voeg toe aan de marinade. Marineer minstens 30 minuten of langer in de koelkast.
2. Snijd de rode ui in ringen, de komkommer in schijfjes en de feta in blokjes. Halveer de kerstomaatjes en hak de peterselie en de oregano grof. Meng alles in een kom en voeg de olijfolie toe. Kruid bij met peper en zout.
3. Verhit in een pan 2 el olijfolie en bak de kipblokjes.
4. Verdeel de kip en de salade over de borden en dien op.

Lees méér van Standaard Uitgeverij