Even geen idee wat je vandaag alweer op tafel kan toveren? Wij inspireren je vanaf deze week regelmatig met recepten uit onze lekkerste kookboeken en gaan van start met een overheerlijk gerecht uit het gloednieuwe boek De groene keukenSmakelijk!

IngrediëntenMiniquiches

4 of 6 bladerdeegvierkantjes of 1 rol bladerdeeg
500 g prei
150 g cheddar
4 eieren
1 dl melk
enkele takjes verse tijm
olijfolie of boter om in te vetten
peper en zout
Extra: 4 kleine of 6 minibakvormpjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de prei en snipper wit en groen heel fijn. Stoof de prei 5 min. in een pot samen met een eetlepel water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Klop de eieren los met de melk, de verse tijm die je van de takjes gerist hebt en kruid bij met peper en zout.
  4. Vet de ronde bakvormpjes lichtjes in met olijfolie of boter. Leg er het deeg in en druk de randen goed aan. Prik de deegbodems in met een vork.
  5. Schep de gestoofde prei op het deeg. Giet er het eimengsel bij. Rasp de cheddar en verdeel over de groente in de vormpjes. Kruid bij met peper.
  6. Bak de taartjes 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  7. Dien op met een groene salade.

TIP: Bladerdeegvierkantjes kun je ook diepgevroren kopen. Altijd handig om in huis te hebben!

Lees méér van Standaard Uitgeverij