Geen idee wat je vandaag alweer op tafel kan toveren? Geen probleem, want wij inspireren je met recepten uit onze lekkerste kookboeken. Deze week een echte voltreffer uit het succesvolle Goesting in gezondheid. Smakelijk!

Voor 4 personen

goestingingezondheid_3_33645500 gram kipfilet
8 zoete aardappelen
300 milliliter haverroom
600 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook
4 handjes geraspte pecorino
olijfolie
peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik en kook ze in 10 minuten gaar.
  • Hak ondertussen de knoflook fijn. Wok de spinazie in een beetje olie tot hij geslonken is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  • Giet de aardappelschijfjes af. Bedek een licht ingevette ovenschotel met één laagje schijfjes. Meng de haverroom door de spinazie, voeg wat peper en zout toe en bestrijk de aardappelschijfjes met de helft van het spinaziemengsel. Leg er vervolgens weer een laag aardappelschijfjes op. Verdeel het overgebleven spinaziemengsel erover. Werk de schotel af met de geraspte pecorino.
  • Bak de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Wrijf de kipfilets in met olijfolie en bak ze in een grillpan. Strooi er wat peper en zout over na het grillen.

GOED OM TE WETEN
– Zoete aardappelen zijn rijk aan vitamine A en helpen zo mee aan het herstel van je darmslijmvlies. Ze zijn ook heel vezelrijk en dus bijzonder nuttig voor een goede spijsvertering.
– Spinazie is een vezelbommetje. Zeker regelmatig op je menu zetten.
– Haverroom is een uitstekend alternatief voor room met lactose.
– Pecorino is een verzamelnaam voor een aantal verschillende Italiaanse schapenkazen en een lekker en gezond alternatief voor kaas van koemelk. Pecorino is een harde kaas met een wat nootachtige smaak die een heerlijke toevoeging vormt in bepaalde gerechten. Deze kaas is ook heel geschikt om te raspen.

Goesting in gezondheid

Hoe eet je jezelf gezonder en vitaler, zonder te diëten? Welke impact heeft voeding op je darmen? Hoe komt het dat je darmen bepalen hoe jij je voelt? Kun je gezond én lekker eten? Lynn De Merlier legt in Goesting in gezondheid op een eenvoudige manier uit hoe onze darmen een invloed hebben op onze lichamelijke én mentale gezondheid. Heel veel aandoeningen hebben daarmee te maken, van zure oprispingen en leaky gut tot fibromyalgie, depressie en chronische vermoeidheid. Stress – dé kwaal van deze eeuw – wordt gelinkt aan wat we eten en welk effect dat heeft op onze darmwerking en ... lees meer ons gemoed. Maar het blijft niet bij theorie. Dankzij haar jarenlange ervaring met patiënten weet Lynn de theorie in de praktijk van alledag om te zetten. Goesting in gezondheid bevat tal van weetjes, tips, voedingsadviezen én meer dan 40 heerlijke, gemakkelijke recepten geschikt voor het hele gezin. En op de vraag of gezond én lekker wel samengaan, kunnen we alleen maar volmondig ja antwoorden. Goesting in gezondheid is bestemd voor iedereen die zin heeft in een gezonder en vitaler leven.

€ 18,50

Lynn De Merlier

Lynn De Merlier is osteopaat en voedingsdeskundige. Ze is ervan overtuigd dat de combinatie van osteopathische behandelingen en gezonde voeding de sleutel tot een gezond lichaam vormt. In haar praktijk in Lokeren begeleidt ze patiënten – van baby’s en zwangere vrouwen tot senioren – naar een pijnloos, gezond en vitaler leven. Ze lanceerde vorig jaar haar eigen superlekkere Lynn’s granola, heeft een website Goesting in gezondheid en is actief op Facebook van haar praktijk en haar eigen granola die je ook kan volgen op Instagram.