Het is september. De kinderen gaan weer naar school, de dagen worden korter en tegelijk ook drukker. Het avondmaal is vaak een kostbaar moment waarop het hele gezin samenzit.
De hele maand september inspireren we je met kindvriendelijke gerechten uit onze lekkerste kookboeken. Van heerlijke soepen die je vanbinnen verwarmen tot pasta’s waar zelfs de moeilijkste eter van smult, er is voor elk kind wat wils!
Deze week een heerlijke klassieker (maar dan net iets anders) uit Iedereen eet mee van Alexia Stevens: Pasta bolognese met verborgen groenten.
Voor 8 personen • tijd: 50 min.
Saus
3 wortels, fijngesneden
2 takjes selder, fijngesneden
2 uien, gepeld en gesnipperd
1 courgette, fijngesneden (haal de schil eraf als er geen groen in de saus mag zitten)
4 rijpe tomaten, geschild en in blokjes gesneden
1 pakje Tomato Frito van Heinz (dit is glutenvrij)
1 teentje verse look, fijngesnipperd
1 bosje basilicum
1 blaadje laurier
1 el gedroogde oregano
2 el olijfolie
500 g gezeefde tomaten of passata
zwarte peper
fleur de sel
1 kg glutenvrij kalfsgehakt
2 el glutenvrije spaghettikruiden
optioneel: 1 glas rode wijn
Pasta
500 g glutenvrije pasta
500 g courgetti
Alexia Stevens is een thirtysomething uit het Antwerpse. Ze houdt van het gezellig warme gezinsleven, van kookboeken lezen en van mensen gelukkig maken met haar gerechten. Op haar mooie foodblog mustbeyummie.com post ze ook regelmatig over haar reizen en de leuke restaurants die ze ontdekt.