Het is september. De kinderen gaan weer naar school, de dagen worden korter en tegelijk ook drukker. Het avondmaal is vaak een kostbaar moment waarop het hele gezin samenzit.

De hele maand september inspireren we je met kindvriendelijke gerechten uit onze lekkerste kookboeken. Van heerlijke soepen die je vanbinnen verwarmen tot pasta’s waar zelfs de moeilijkste eter van smult, er is voor elk kind wat wils!

Deze week een heerlijke klassieker (maar dan net iets anders) uit Iedereen eet mee van Alexia Stevens: Pasta bolognese met verborgen groenten.

Ingrediënten

Voor 8 personen • tijd: 50 min.

Saus
3 wortels, fijngesneden
2 takjes selder, fijngesneden
2 uien, gepeld en gesnipperd
1 courgette, fijngesneden (haal de schil eraf als er geen groen in de saus mag zitten)
4 rijpe tomaten, geschild en in blokjes gesneden
1 pakje Tomato Frito van Heinz (dit is glutenvrij)
1 teentje verse look, fijngesnipperd
1 bosje basilicum
1 blaadje laurier
1 el gedroogde oregano
2 el olijfolie
500 g gezeefde tomaten of passata
zwarte peper
fleur de sel
1 kg glutenvrij kalfsgehakt
2 el glutenvrije spaghettikruiden
optioneel: 1 glas rode wijn

Pasta
500 g glutenvrije pasta
500 g courgetti

Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie in een stoofpan en stoof hierin de uien en het lookteentje gedurende 2 minuten. Voeg dan de groenten, tomaten en de basilicum toe en stoof ongeveer 15 minuten of tot ze gaar zijn.
  2. Laat de groenten een beetje afkoelen en mix ze dan in de blender of met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Bak ondertussen het gehakt rul in een pan met antiaanbaklaag en blus met de rode wijn als je die gebruikt. Laat even inkoken tot de wijn volledig verdampt is.
  4. Meng het gehakt en het groentemengsel onder elkaar in de stoofpan en zet op een heel zacht vuurtje. Voeg er nu ook de Tomato Frito, de passata en de spaghettikruiden bij. Kruid met laurier, oregano, peper en zout.
  5. Je kan de saus in principe na 10 minuten opdienen, maar als je echt een topsaus wil, laat de saus dan nog gedurende een uur of twee sudderen in de oven op 150°C.
  6. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de courgetti. Meng die onder de pasta en dien op met de saus.

 

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

Alexia Stevens

Alexia Stevens is een thirtysomething uit het Antwerpse. Ze houdt van het gezellig warme gezinsleven, van kookboeken lezen en van mensen gelukkig maken met haar gerechten. Op haar mooie foodblog mustbeyummie.com post ze ook regelmatig over haar reizen en de leuke restaurants die ze ontdekt.