Het is herfst! De dagen worden korter en de herfstvakantie komt elke week weer iets dichterbij. Het avondmaal is vaak een kostbaar moment van gezelligheid waarop het hele gezin samenzit.
Deze week kiezen we voor eigen kweek! In De tuin op tafel neemt Angelo Dorny je mee naar de wonderlijke wereld van de moestuin. En aangezien het herfstseizoen gelijkstaat aan warm en gezellig eten, mag een romige pompoensoep natuurlijk niet ontbreken.
Voor 4-6 personen
1 butternut- of flespompoen, in grove stukken (andere eetpompoentjes zijn uiteraard ook geschikt)
3 teentjes knoflook, geplet
2 uien, in grove stukken
olijfolie
peper en zout
4 takjes salie
een bosje tijm
2 l groentebouillon
1 tl currypoeder
1 stukje gember, 2-3 cm groot
kokosroom
pompoenpitten, voor de bite en afwerking
TIP VAN ANGELO: Ik schil de butternut niet in dit recept. De schil is zo ontzettend dun dat dat niet nodig is. Gebruik je pompoenen met een dikke schil, dan kun je die uiteraard beter eerst schillen.
Angelo Dorny is groenjournalist en hoofdredacteur van het magazine De Tuin op Tafel. Hij heeft al meerdere moestuinboeken op zijn naam staan, want wat je zelf kweekt, smaakt tien keer beter. Hij hielp inmiddels duizenden mensen aan een eigen moestuin of knus stadsbalkon met kruiden en groenten en lanceerde onlangs ook een gloednieuw YouTubekanaal. [youtube code="_g8LfAzc3g4"]