nieuws

[Recept van de week]: Zoet bessenbrood met verse kaas

Het is herfst! De dagen worden korter en de herfstvakantie komt elke week weer iets dichterbij. Het avondmaal is vaak een kostbaar moment van gezelligheid waarop het hele gezin samenzit.

Deze week denken we aan de lopers. De dagen mogen dan wel korter en kouder worden, maar ze blijven doorzetten. Stap na stap. Kilometer na kilometer.

Renata Rehor schreef food2run voor beginnende joggers en hardlopers, maar ook voor de gedreven marathonlopers en de gepassioneerde trailrunners. Haar zoet bessenbrood met verse kaas bevat alle antioxidanten en vitamine C die je helpen herstellen na een wedstrijd of een intense training. Het is dus de ideale herstelsnack: gezond, gemakkelijk en lekker!

INGREDIËNTEN

Voor zes porties
200 g boekweitbloem
200 g volkorenbloem
40 g bruine suiker
1 el bakpoeder
50 g koude boter
1 vanillestokje
2 el honing
2 dl halfvolle kefir of
yoghurt
200 g bessen of kersen
250 g verse kaas

Als er geen verse bessen zijn, kun je ook bevroren bessen gebruiken.
Je kunt het bessenbrood twee dagen bewaren of enkele porties invriezen voor later.

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier.
  2. Doe de boekweitbloem, de volkorenbloem, de bruine suiker en het bakpoeder in een mengkom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg ze toe.
  3. Snijd het vanillestokje in tweeën en schraap de zaadjes eruit.
  4. Meng de vanillezaadjes met de honing en kefir of yoghurt. Voeg bij het deeg en meng met een houten lepel.
  5. Was de bessen en snijd ze eventueel in stukjes. Gebruik je handen om de bessen voorzichtig onder het deeg te mengen.
  6. Giet het deeg in de bakvorm en bak 35 tot 40 minuten in de oven tot het brood goudkleurige randjes krijgt.
  7. Laat het eventjes afkoelen en snijd het in 6 stukken.
  8. Serveer het brood met wat verse kaas.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief