Voor zijn nieuwe gedicht is Stadsdichter Maarten Inghels iets heel bijzonders van plan: het negende Stadsgedicht verschijnt namelijk in de vorm van tien afzonderlijke tatoeages.

Stadsdichter Maarten Inghels is voor zijn nieuwe Stadsgedicht ‘Honger’ op zoek naar negen vrijwilligers die elk één dichtregel uit zijn Stadsgedicht op hun lichaam willen vereeuwigen. De verzen worden in het handschrift van Inghels voor altijd in de inkt gezet. Op die manier zijn tien mensen verenigd in één gedicht, en dat een mensenleven lang. Negen mensen krijgen één regel uit het Stadsgedicht, de tiende regel laat Inghels op zichzelf plaatsen.


HONGER

we moeten praten over lichamen, mijn lichaam
bij jouw lichaam is adem honger
de honger van een halve tweeling

honger raakt mij aan, raakt mij aan
h
et geheim van honger is herinnering
h
et tegenovergestelde van vergeten

dolende lichamen hol van honger
wandelaar, inbreker, vreemdeling
dansen in het licht van nooduitgangen

jouw lichaam spatie mijn lichaam


Geïnteresseerden kiezen hun favoriete regel uit het gedicht en stellen zich met een korte motivatie en met het lichaamsdeel naar keuze, kandidaat via mail@inghels.com. Inmiddels ontving Inghels al een honderdtal reacties. (Bij deelname wordt er eveneens toestemming gegeven voor het nemen van videomateriaal en het publiceren van foto’s in het boek Contact dat begin 2018 verschijnt.)

Het nieuwe stadsgedicht is een vervolg op het gedicht ’Volksbevraging’ dat Inghels afgelopen winter presenteerde. Dit gedicht stelde in 33 verzen evenveel vragen over het gemoed, geloof en cultuur van de stadsbewoner. Met deze bevraging vroeg hij de staat van de samenleving op en bracht hij de identiteit van de stadsbewoner in kaart. Inghels analyseerde de resultaten met de nodige discretie en antwoordt nu met het nieuw Stadsgedicht ‘Honger’.

Praktische informatie:

De tatoeages zullen geplaatst worden door tatoeage-studio Studio Palermo in Antwerpen in blokletters van ongeveer 1 centimeter hoog. De tatoeages zijn gratis en worden geplaats op 23 september door Sven Rayen. Reproducties worden niet toegelaten, elke tatoeage is een uniek kunstwerk.

Lees méér van Standaard Uitgeverij