recept

Tournée Minérale: een fluitje van een cent met ‘100 Mocktails’

Sloeg je gisteren enthousiast je laatste borrel achterover en ben je nu op zoek naar recepten om de tweede editie van Tournée Minérale net niet in het water te laten vallen? 100 Mocktails is hét receptenboek voor wie inspiratie zoekt tijdens de alcoholvrije maand februari. We delen meteen 3 creatieve recepten waarmee je misschien zelfs maart uit het oog verliest.

Ginger Spritz

75 ml alcoholvrije schuimwijn
50 ml ginger ale
60 ml vers citroensap of 40 ml vers limoensapGemberspritz shutterstock_417968677

Inhoud

ca. 185 ml

Tools

Fruitpers

Werkwijze

  • Meng de wijn met de ginger ale en het citrussap.
  • Giet in een champagneglas.

Tips

Werk af met een reepje of blokje (gekonfijte) gember en een schijfje biocitroen of biolimoen. Als je de smaak van de gember te overheersend vindt, voeg dan nog versgeperst sinaasappelsap naar smaak toe.

Just beet it

150 g rode biet
300 g veenbessen
cuberdonsiroop
ijsblokkenRode biet shutterstock_394254895

Inhoud

ca. 120 ml

Tools

sapcentrifuge of slowjuicer

Werkwijze

  • Schil de rode bieten, snijd ze in stukjes en doe ze in de sapcentrifuge.
  • Doe de veenbessen in de sapcentrifuge.
  • Meet van beide sappen dezelfde hoeveelheid af, meng ze en voeg per 30 ml sap 1 ml cuberdonsiroop toe.
  • Meng goed.
  • Vul een glas voor de helft met ijsblokken en giet het mengsel erbij.

Tips

Werk af met cayennepeper en een paar druppels balsamicosiroop of met gebakken peperkoekblokjes op een prikker, afgewisseld met blokjes stilton. Houd je niet van cuberdons, gebruik dan honingsiroop.
Wie geen sapcentrifuge of slowjuicer heeft, kan aan de slag met een blender en een fijne zeef.

Blue munch

400 ml vers sap van blauwe druiven
400 g half ontdooide bosbessen uit de diepvries
1 l tonic (bijvoorbeeld Schweppes)Late summer shutterstock_307503440
ijsblokken

Inhoud

1 punchkom (of karaf) van ca. 2 l

Tools

sapcentrifuge of slowjuicer
blender, foodprocessor of mixer

Werkwijze

  • Pers de druiven in de sapcentrifuge.
  • Blender de bosbessen glad. Doe het druivensap erbij en mix tot alles zich mooi heeft vermengd.
  • Doe het sap in de punchkom, voeg de tonic toe, meng goed en serveer onmiddellijk.
  • Doe in elk glaasje een ijsblokje en giet de munch erop.

Tips

Werk af met een schijfje biolimoen.


Recepten om zelf ginger ale, cuberdonsiroop en honingsiroop te maken zijn te vinden in 100 Mocktails.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief