Vorige week vrijdag ontving Vlaams minister van Cultuur, Sven Gatz, het eerste exemplaar van Vak-taal op een feestelijke bijeenkomst!

Het boek

Wat hebben golfers met juristen gemeen? En wetenschappers met zeilers? En waarom tref je muziekliefhebbers aan in de buurt van liefhebbers van paardendressuur? Vak-taal geeft op deze en tal van andere vragen een antwoord. Het maakt de alomtegenwoordigheid en noodzaak duidelijk van terminologie, van vaktaal. Vaak maken wij van vaktermen gebruik, zij het onbewust, omdat het nu eenmaal onbegonnen werk is over dingen te praten waarvoor je geen naam hebt. Daarom ook is het belangrijk dat wij op alle domeinen en in alle situaties de dingen een naam kunnen geven. Niet alleen wiskundigen en zeilers, maar ook juristen, golfspelers, muziekliefhebbers, schakers, economen, vrouwen, mannen die van kokkerellen houden,…

In Vak-taal lichten dertig Bekende Nederlanders en Bekende Vlamingen, onder wie Kristien Hemmerechts, Ionica Smeets, Hans Dorresteijn en Jean Paul Vanbendegem, op een onderhoudende wijze hun relatie met vaktaal toe.

De presentatie

Op de boekpresentatie van Vak-taal nam niemand minder dan Vlaams minister van Cultuur, Sven Gatz, het eerste exemplaar in ontvangst. Ook een aantal auteurs die een bijdrage leverden kregen een boek overhandigd. We geven je graag een sfeerimpressie:

dig

dig

dig

mde

dav

Lees méér van Standaard Uitgeverij