Sommige boeken kan je niet anders benoemen dan het ideale vakantieboek. Toon ons jouw favoriete lectuur tijdens je vakantie en win een boekenpakket! 

Sociale media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Naast foodstagrams en outfit-inspiratie maakt het de communicatie tussen schrijver en lezer gemakkelijker. De kloof verkleint en dat loont: de schrijver wordt getagd in gezellige lezersfoto’s vanuit warme oorden of tijdens het pendelen op de trein.

ministerie van werkplezier 1Het boek ‘Het Ministerie van Werkplezier’ geeft het goede voorbeeld. Auteurs Ilse Ceulemans en Serge Ornelis kregen een arsenaal aan leuke vakantiefoto’s van lezers opgestuurd. Een tikje vreemd, want het boek gaat over werk.
Ilse Ceulemans heeft er een verklaring voor: “Je kunt vluchten voor je werk als je op vakantie bent, maar het is nog leuker om er eens om te lachen, of toch de mindere momenten op je werk te relativeren. Ik krijg veel mailtjes van lezers die me bedanken omdat ze ineens de lol inzien van dingen waar ze op hun werk dagelijks tegenaan lopen: rare spanningen tijdens meetings, vreemde collega’s of  managers die helemaal doorgeslagen zijn in het managen van hun mensen. Die lezers schrijven me vaak ook dat ze iets geleerd hebben uit het boek waardoor ze sterker in hun schoenen staan op de werkvloer als ze terugkomen na hun verlof. Dat maakt me heel blij. Ik denk dat het daarom een goed vakantieboek is: iedereen wil graag grinnikend naast het zwembad liggen, en tegelijk ook een paar fijne trucjes meekrijgen om het anders aan te pakken na de vakantie.”

“Een deel heb ik trouwens geschreven tijdens de zomermaanden. Sommige stukjes heb ik bedacht aan zee of naast een zwembad in de Dordogne in Frankrijk. Ik denk dat dat ook wel een beetje het vakantiegehalte van het boek heeft bepaald. Er kan al eens een mojito opduiken.

Wedstrijd

Inspiratie nodig? Blader alvast eens door ons archief, bekijk de inzendingen of maak het jezelf gemakkelijk met onze persoonlijkheidstest.

 

Lees méér van Standaard Uitgeverij