De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is, en ook niet altijd even makkelijk, wordt tijdens deze week positief opvoeden onder de aandacht gebracht. Het thema van de ‘Week van de Opvoeding 2017 is Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’.

Er valt nogal wat te lezen over het opvoeden van kinderen. Over welke opvoedingsstijl je hanteert en wat dat met je kind doet. Over zin en onzin van strafstoeltjes, contracten om schermtijd vast te leggen en beloningskaarten voor juist gemikte plasjes of leeggegeten bordjes. Opvoeden is ook grappige en blije momenten delen met elkaar, maar ook tonen wat je raakte, waarover je boos of ontgoocheld was. Respectvol blijven tegen elkaar, ruimte houden om te onderhandelen en accepteren dat de oplossing ontstaat doordat iedereen een beetje water in de wijn doet. Ouders en kinderen mogen fouten maken, als die daarna maar bespreekbaar zijn en er ook sorry kan gezegd worden.

Onze boeken geven geen tips & tricks of do’s & dont’s, wel een bredere kijk op de maatschappij waarin we leven en een hoop interessante inzichten om met je kinderen over te praten. En een hoop activiteiten om samen te lachen, te huilen en te eten.

Lees méér van Standaard Uitgeverij