Het wielerseizoen is weer volop bezig! Een uitstekend moment om je wielerkennis te testen én bij te schaven. Doe mee aan deze quiz en maak kans op een exemplaar van De massasprint: de 50 beste sprinters ooit.

 Ben jij een wielerfan in hart en nieren? Zit jij steevast aan je scherm gekluisterd tijdens elke wielerklassieker? Dan weet je zonder twijfel het antwoord op alle vragen!

Deze wedstrijd loopt nog tot 21 april.

Over De massasprint:

De massasprint is, naast de afdaling, het spannendste en meest tot de verbeelding sprekende onderdeel van de wielersport. Het aanzetten, duwen, wringen, elleboogstoten uitdelen, het elkaar met een snelheid van 70 kilometer per uur proberen te passeren, gigantische risico’s nemen en ten val komen – het zorgt voor adembenemende taferelen.

In De massasprint vindt u een portret van de 50 beste sprinters ooit, met onder anderen Mark Cavendish, Peter Sagan, Robbie McEwen, Tom Boonen, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen, overtuigend winnaar op de Champs-Elysées tijdens de Tour de France 2017. Maar ook: Jean-Paul Van Poppel, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Freddy Maertens, Stan Ockers en de Italiaanse ‘kanonnen’ Mario Cipollini en Alessandro Petacchi.

Een aantal snelheidsduivels vertelt er zelf openhartig over. Hoe word je topsprinter? Welke psychische en fysieke eigenschappen spelen een belangrijke rol? Wat waren de meest historische sprints? De massasprint geeft het antwoord.

Lees méér van Standaard Uitgeverij