Naast al de nieuwe boeken die verschijnen, kijken we ook erg uit naar de nieuwe films en series die in 2017 op de wereld worden losgelaten. Dit jaar worden er weer heel wat verfilmingen gebaseerd op boeken. Deze zes boeken kan je dit jaar (her)lezen om ze nadien op het scherm te herbeleven:

Vijftig tinten donkerder

De langverwachte verfilming van Vijftig tinten donkerder, het tweede boek in de Vijftig tinten trilogie, speelt vanaf 8 februari in de zalen.

 

Doe hier mee aan de wedstrijd om een duoticket voor de film te winnen:

Grote kleine leugens

We kunnen haast niet meer wachten: vanaf 19 februari is de serie Big Little Lies, gebaseerd op de roman Grote kleine leugens van Liane Moriarty, te zien op HBO.

De levenden herstellen

Na een fanatieke sessie golfsurfen aan de Normandische kust rijdt op een koude winterochtend het bestelbusje van drie jonge surfers tegen een betonnen mast. De negentienjarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar de intensive care van het ziekenhuis vervoerd, waar de dienstdoende arts constateert dat hij hersendood is. De levenden herstellen speelt vanaf 17 februari als Réparer les vivants in de Nederlandse zalen.

Sprakeloos

Van Sprakeloosde aangrijpende ode van Tom Lanoye aan zijn moeder, zijn er ondertussen al meer dan 130.000 exemplaren verkocht. Vanaf 15 maart kan je gaan kijken naar de gelijknamige verfilming. De film werd geregisseerd door Hilde Van Mieghem en de hoofdrollen worden gespeeld door Stanny Crets, Viviane De Muynck en Marie Vinck.

Wonder

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. In Amerika was Wonder hét boek van het jaar en begonnen lezers campagnes tegen pesten. Het boek wordt verfilmd met Julia Roberts en Owen Wilson in de hoofdrollen. Op 7 april wordt de film in Amerika gereleased.

Vele hemels boven de zevende

Griet Op de Beeck schreef met Vele hemels boven de zevende een indrukwekkend debuut. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Veel fans kunnen dan ook niet wachten op de verfilming van de roman met Koen De Graeve, Sara De Roo en Johan Leysen in de hoofdrollen. De film zal verschijnen in najaar 2017.

Lees méér van Standaard Uitgeverij