nieuws

Zomermenu. Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling

Zomerse temperaturen vragen om heerlijk frisse gerechten. De komende weken stellen we je telkens een recept voor zodat je na 4 weken een zomers menu op tafel kan toveren. Inspiratie vonden we in La Cucina Verde, het Italiaans-vegetarische kookboek van Miki Duerinck en Kristin Leybaert. Vandaag: Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling.

Wat heb je nodig?veggie_italiaans_3_1047

2 rode puntpaprika’s
100 g ongepelde amandelen
1/2 teentje knoflook
1 koffielepel appelazijn
1/2 bosje koriander
2 eetlepels olijfolie van
goede kwaliteit
peper en zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Leg de puntpaprika’s op een ovenschaal, schuif ze in de oven en bak ze gedurende 30 minuten.
  • Neem de paprika’s uit de oven, laat ze afkoelen en pel ze.
  • Snijd de paprika’s open, verwijder de zaadjes en snijd ze in de lengte in tweeën.
  • Snijd nu elke lapje verticaal in drieën.
  • Maal de amandelen samen met de knoflook, de appelazijn, de koriander en de olijfolie. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta in 12 porties en maak van elke portie een worstje.
  • Rol elk worstje in een lapje puntpaprika tot een cannelloni.

Volg de komende weken zeker onze website, want dit is wat we voor jou in petto hebben:
22 juni – Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling
29 juni – Zomerminestrone
6 juli – Groene couscoussalade met avocado en basilicum
13 juli – Lichte aardbeientaart met een muntsausje

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief