Zomerse temperaturen vragen om heerlijk frisse gerechten. De komende weken stellen we je telkens een recept voor zodat je na 4 weken een zomers menu op tafel kan toveren. Inspiratie vonden we in La Cucina Verde, het Italiaans-vegetarische kookboek van Miki Duerinck en Kristin Leybaert. Vandaag: Groene couscoussalade met avocado en basilicum.

Wat heb je nodig? veggie_italiaans_4_1276

100 g couscous
1/2 komkommer
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje basilicum
1/2 eetlepel gehakte munt of 1 zakje muntthee
2 eetlepels zonnebloemolie
sap van 1/2 citroen
2 avocado’s
peper en zout

Hoe maak je het? 

  • Snijd de ongeschilde komkommer in stukjes en mix ze samen met de peterselie tot er alleen sap overblijft.
  • Giet dit vocht over de rauwe couscous.
  • Voeg de munt toe. Als je theezakjes gebruikt, scheur dan de theezakjes open en gebruik enkel de inhoud ervan.
  • Giet de olie en 1 eetlepel citroensap erbij. Kruid met peper en zout, roer alles goed door elkaar en laat de couscous rusten zodat hij al het vocht kan absorberen. Dat kan een kwartiertje duren.
  • Snijd intussen de avocado’s open, schil ze en verwijder de pit.
  • Snijd de avocado’s in stukjes en hak ze fijn samen met het basilicum. Sprenkel wat citroensap over dit mengsel en breng het op smaak met peper en zout.
  • Neem een serveerbord. Vul op het bord een ring met een laagje van de groene couscous en leg daarbovenop een laagje avocado/basilicum. Verwijder de ring.
  • Ga zo door met de overige borden.

Zo ziet jouw zomermenu er uit:
22 juni – Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling
29 juni – Zomerminestrone
6 juli – Groene couscoussalade met avocado en basilicum
13 juli – Lichte aardbeientaart met een muntsausje

Lees méér van Standaard Uitgeverij