Zomerse temperaturen vragen om heerlijk frisse gerechten. De komende weken stellen we je telkens een recept voor zodat je  een zomers menu op tafel kan toveren. Vandaag duiken we in Het keto-dieet, waar we ons richten op goede vetten en weinig koolhydraten, met Spaanse eieren. 

Wat heb je nodig? 

FW7019_0052 el ghee, reuzel of kokosolie
½ kleine rode ui, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in reepjes
1 kleine chilipeper
240 g tomatenblokjes uit blik
2 el fijngesneden bladpeterselie
2 grote eieren
zout en versgemalen zwarte peper

eventueel: 50 g cheddar of Goudse kaas, geraspt

 

Hoe maak je het? 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een grote koekenpan met de ghee, reuzel of kokosolie en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg dan de paprika en de chilipeper toe.
  • Bak ze ongeveer 10 minuten mee; roer geregeld.
  • Roer de tomatenblokjes en de peterselie erdoor (bewaar wat peterselie voor de garnering). Kook het mengsel ongeveer 1 minuut, breng op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.
  • Schep het mengsel in twee ovenschaaltjes. Maak een holletje in het midden en breek in elk holletje een ei. Bestrooi het ei eventueel met geraspte kaas.
  • Zet 15-20 minuten in de oven.
  • De eieren zijn gaar als het eiwit is gestold en de dooiers nog vloeibaar zijn. Haal ze uit de oven, bestrooi ze met peterselie en serveer meteen.

Lees méér van Standaard Uitgeverij