nieuws

Zomermenu. Minestrone

Zomerse temperaturen vragen om heerlijk frisse gerechten. De komende weken stellen we je telkens een recept voor zodat je na 4 weken een zomers menu op tafel kan toveren. Inspiratie vonden we in La Cucina Verde, het Italiaans-vegetarische kookboek van Miki Duerinck en Kristin Leybaert. Vandaag: Zomerminestrone.

Wat heb je nodig?veggie_italiaans_1_0002

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 wortelen, in reepjes
1 venkelknol, in stukjes
3 aardappelen, in stukjes
3 tomaten, in stukjes
1/2 courgette, in stukjes
150 g gare witte bonen (mag uit blik)
2 eetlepels tomatenpuree
75 g vermicelli
1 eetlepel anijszaad
2 l water
peper en zout

Hoe maak je het?

  • Stoof de ui goed gaar en voeg de knoflook toe.
  • Voeg de wortelreepjes toe en stoof ze beetgaar.
  • Voeg de venkel, de aardappelen, de tomaten en het anijszaad toe en laat de groenten 5 minuten stoven.
  • Giet het water over de groenten, breng het aan de kook en laat de soep 15 minuten koken.
  • Voeg de courgette, de bonen en de tomatenpuree en de vermicelli toe en kruid met peper en zout.
  • Laat de soep nog 5 minuten koken.

Volg de komende weken zeker onze website, want dit is wat we voor jou in petto hebben:
22 juni – Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling
29 juni – Zomerminestrone
6 juli – Groene couscoussalade met avocado en basilicum
13 juli – Lichte aardbeientaart met een muntsausje

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief