Zomerse temperaturen vragen om heerlijk frisse gerechten. En wat als je die zou kunnen combineren met een Belgisch kwaliteitsbier? Maak kennis met een totaal nieuw concept: bapas, of bier-tapas. Vandaag: Watermeloen pizza met serrano chips, zure room, roze peper & Rodenbach Grand Cru. Een ideaal gerecht voor de Nationale feestdag, morgen.

De Belgische kwaliteitsbieren zijn wereldvermaard en het is al langer bekend dat een biertje bij sommige gerechten geweldig kan smaken. Maar hoe komt dat? Auteur Karl Van Malderen is een voorloper in wat men in het jargon bierpairing noemt, het ontwikkelen van verrassende recepten bij een bepaald soort bier.

Jean Blaute en Ray Cokes leggen je in hun programma Tournée Générale op onnavolgbare wijze uit wat bapas zijn.

In Bapas vertelt Karl Van Malderen je meer over zijn bierpairing-methode. Alles begint bij een analyse van de smaak, het aroma en de textuur van een bier. Vervolgens worden via associatie en contrast bijpassende ingrediënten gezocht, wat ten slotte uitmondt in een heerlijk gerecht. Het resultaat is een unieke smaaksensatie. Neem de proef op de som en probeer de gerechten uit dit boek. We laten je vandaag alvast kennismaken met het recept voor watermeloen pizza met serrano chips, zure room, roze peper & Rodenbach Grand Cru.

Meer info over bapas vind je ook hier.

Lees méér van Standaard Uitgeverij