nieuws

1001 feiten uit de Belgisch-Cubaanse geschiedenis in ‘Zwarte bonen, rode inkt en Manneken Pis’

In een wervelende chronologie van personen, feiten en gebeurtenissen belicht Zwarte bonen, rode inkt en Manneken Pis de historische link tussen het kleine Cuba en het nog kleinere België.

Eerst waren er soldaten, smokkelaars en spionnen uit Vlaanderen, toen volgden Cubaanse  dwarsliggers en wetenschappers die in België poolshoogte kwamen nemen, en daarna plantenjagers, bruggenbouwers en kunstenaars die vanuit Antwerpen de oceaan overstaken.

Er werd nogal wat heen en weer gereisd. Er was de Cubaanse solidariteit tijdens de Grote Oorlog, gevolgd door een heuse belgofiele periode. Er waren wapenleveringen vanuit Wallonië aan Fidel Castro, maar er was ook de recente rol van België als consensusbouwer.

Stap voor stap presenteert Huib Billiet Adriaansen grote en kleine gebeurtenissen, als was het rechtstreekse verslaggeving. Met een enorme boog, die start bij de eerste bisschop, afkomstig uit Brugge, overspant hij vijfhonderd jaar, om te eindigen in het Stripmuseum in Brussel.

Deze en nog veel meer verhalen waar je het bestaan niet van wist, ontdek je in dit boeiende boek voor elke geschiedenisliefhebber.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief