nieuws

11 oktober: Wereld Obesitasdag

Om de wereldwijde obesitascrisis een halt toe te roepen werd in 2015 World Obesity Day in het leven geroepen. Prof. dr. Kim Van Hoorenbeeck schreef in samenwerking met diëtisten, psychologen, kinesisten én verpleeg- kundigen een praktisch boek voor (ouders van) kinderen met obesitas: Leven met een extra rugzak.

In België heeft 13 procent van de jongeren overgewicht, 3 procent is obees. Harde cijfers. Er is dus nood aan een boek zoals Leven met een extra rugzak, zeker omdat deze problematiek vraagt om een specifieke behandeling op maat van elk kind. Kim Van Hoorenbeeck geeft in het boek een helder antwoord op allerlei vragen:

  • Welke voeding heeft je kind nodig op welke leeftijd?
  • Hoe ziet een ideale maaltijd eruit?
  • Welke sport kan je kind het best beoefenen in elke fase van zijn ontwikkeling?
  • Maar ook: hoe ga je om met de emoties die dik zijn met zich meebrengt?
  • Hoe kun je als ouder grenzen stellen, belonen, motiveren en zeker ook: hoe geef je het goede voorbeeld?

Van Hoorenbeeck benadrukt dat ‘we geen superslanke kinderen willen, we willen vooral gezonde kinderen. We leren hen op een andere manier te eten en zetten hen aan tot meer bewegen. Dat is de essentie van onze aanpak.’ Kortom: Leven met een extra rugzak is een onmisbare gids om kinderen te helpen een gezond gewicht te bereiken en te behouden, boordevol duidelijke voorbeelden en schema’s voor kinderen én ouders.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief