nieuws

Indringend debuut van 19-jarige Roxanne Wellens over zelfdoding en zoektocht naar vrijheid

Te waar om mooi te zijn is het intrigerende debuut van de 19-jarige Roxanne Wellens. Het boek vertaalt hoe Roxanne op prille leeftijd geconfronteerd werd met twee zware thema’s: zelfdoding en vrijheid. Roxanne liet zich hiervoor inspireren door de verhalen van drie van haar vier grootouders die besloten uit het leven te stappen. “De roman heeft me zowel geholpen bij dat verwerkingsproces als bij mijn eigen zoektocht naar vrijheid.” (Bron: GVA)

Met te waar om mooi te zijn etaleert Roxanne hoeveel levenservaring ze op nauwelijks 19 jaar heeft verworven. In een indringend verhaal vertaalt ze hoe twee belangrijke thema’s een grote rol hebben gespeeld in haar eigen leven: Zelfdoding en vrijheid. Drie van haar vier grootouders besloten zelf uit het leven te stappen , waardoor Roxanne al vroeg met dit thema te maken kreeg. Om te begrijpen wat hen tot dat besluit heeft gedreven, creëerde ze Minthe, één van de personage uit het boek, in een constante zoektocht naar vrijheid. Die vrijheid holt Roxanne al van kindsbeen zelf achterna wat haar voor vrijwilligerswerk tot in Nepal bracht en op eigen houtje tot in Compostella.

“Wat een straf boek. Een instante verslaving. Een boek dat me goesting doet krijgen om meer te lezen, meer te genieten en met liefde te strooien als was het confetti.” Eva Daeleman over het boek

Uit een interview met Gazet Van Antwerpen:

“Het boek is opgedragen aan mijn overleden grootouders Eddy, Johan en Gratienne. Mijn twee opa’s zijn uit het leven gestapt op een heel directe manier, van de ene op de andere dag waren ze er niet meer.”

Roxanne is net afgestudeerd en laadt haar batterijen op tijdens een sabatjaar. Ze schrijft al vanaf haar vijftiende en won recent een schrijfwedstrijd voor kortverhalen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief