nieuws

‘Het Uur Vuur’. Het nieuwste Stadsgedicht van Maarten Inghels

Op 31.12.2017 schrijft Maarten Inghels zijn gedicht ‘Het Uur Vuur’ met vuur, zijn laatste Stadsgedicht. Met een speciale tank vol brandbare inkt en een fakkelpen tekent Inghels zijn 40 woorden tellende gedicht op de grond tijdens het festival Wintervuur in Antwerpen. Wanneer Inghels bij een punt is, verdwijnt alweer het eerste woord van de zin. Elke letter brandt ongeveer één minuut. Een pagina is die avond 15 meter op 15 meter groot.

Op 31 december kan je vanaf 21u30 dit spektakel van dichtbij komen aanschouwen op het Wintervuurplein.

Op 18 januari verschijnt ook de nieuwste bundel van Ingels, Contact, waarin hij beeld en performance met elkaar verbindt.

Zijn gedichten verschenen al als tatoeage (‘Honger’), als enquête waarin hij de staat van de samenleving opvroeg (‘Volksbevraging’) en geplant in eetbare zaadjes (‘Wanneer wij zomer zaaien in elkaar’). In de zomer van 2016 maakte Inghels een voettocht langs de Schelde van bron tot monding om de stroom te controleren op onregelmatigheden en oneffenheden. Hij publiceerde met ’The Invisible Route’ een kaart met alle camera’s op en de laatste route om onzichtbaar door de stad te dwalen.

Sommige gedichten in deze bundel zijn ontstaan tijdens zijn Stadsdichterschap voor Antwerpen, maar meer dan de helft is gloednieuw!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief