nieuws

4 3 2 1: de nieuwe roman van Paul Auster wil je niet missen

Deze maand verscheen 4 3 2 1, een spectaculaire leeservaring en de kroon op het werk van Paul Auster. Vandaag verscheen een groot interview met de schrijver in Humo.

‘Een grote plus van de nieuwe roman is de manier waarop de geschiedenis van de sixties erin verwerkt is, als omgeving van de opgroeiende Fergusons. En de sixties staan dan niet alleen voor de flowerpower en The Summer of Love, u herinnert eraan dat er ook een enorme weerstand tegen de Nieuwe Tijden was.’ – Humo

Paul Auster Humo

Op 3 maart 1947 wordt, twee weken te vroeg, Archibald Isaac Ferguson geboren, het enige kind van Rose en Stanley Ferguson. Archibalds leven zal gelijktijdig vier verschillende paden volgen. Vier identieke Archibalds, bestaand uit hetzelfde dna, vier jongens die fysiek een en dezelfde zijn, leiden vier parallelle en volstrekt verschillende levens. Elk levenspad neemt een andere richting. Liefdes en vriendschappen en intellectuele interesses contrasteren. Een jongen groeit keer op keer op. Iedere Archibald zal verliefd worden op Amy Schneiderman, maar hun relatie zal steeds een andere zijn. Lezers zullen meegenieten van Archibalds successen, en meeleven met de tragische gebeurtenissen die hem overkomen. Zo ontvouwen de levensverhalen van de vier Archibalds zich.

‘Een vintage Auster.’ – Knack ****

‘Een waar genot om te lezen.’ – De Morgen ****

‘Een roman die je niet wilt missen.’ – NRC Handelsblad ****

De Amerikaanse auteur Paul Auster opent het zesde Passa Porta Festival met een gesprek over zijn œuvre, waarin toeval en sterfelijkheid een grote rol spelen, en zijn langverwachte nieuwe roman 4 3 2 1, waarin hij op geraffineerde en speelse wijze schrijft over een van zijn kernthema’s: de zoektocht naar een eigen identiteit. Annelies Beck, auteur en VRT-journaliste, gaat met hem in gesprek.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief