nieuws

40 jaar de Kiekeboes… Dikke merci!

Op 15 februari 1977 kon Vlaanderen voor het eerst kennismaken met de Kiekeboes. Veertig jaar na de Wollebollen kan je vanaf woensdag 15 februari genieten van Nepwerk, album 148 van Vlaanderens populairste familiestrip.

Alles draait nog steeds rond een ‘gewoon’ gezin dat de meest ‘ongewone’ avonturen beleeft. Ze zijn bekend bij jong en oud: de ietwat naïeve Marcel en zijn echtgenote Charlotte, hun knappe dochter-met-pit Fanny en hun hyperintelligente zoon Nopel – stuk voor stuk hebben ze hun plek in de Vlaamse huiskamer verdiend.

Auteur Merho: ‘ De Kiekeboes en hun entourage hebben de afgelopen veertig jaar al zoveel meegemaakt dat ik er onmogelijk de highlights kan uithalen. Ik hoop van harte dat de vele tienduizenden fans evenveel plezier beleven aan het nieuwste avontuur als ik aan het schrijven ervan. Samen met Standaard Uitgeverij wil ik alle lezers ook van harte danken voor al die jaren fanship. En veel leesplezier met Nepwerk!’

Album 148 – Nepwerk

Een ingebeelde hartziekte van Moemoe. Een gokverslaafde hartspecialist met een revolutionaire 3D-printer. Fanny en Alanis kibbelend op de tennisbaan. Nopel als ballenjongen. Tennisfraude. Een dolverliefde Van de Kasseien die in zee gaat met een louche zakenman. Namaak sportkledij. En Marcel die de brokken mag lijmen. Kortom: Nepwerk!

Lang Leve de Kiekeboes!

De komende weken wordt hun 40ste verjaardag uitgebreid gevierd. Hier alvast een overzicht:De Kiekeboes kapen GVA
– Zaterdag 18 februari kapen de Kiekeboes Gazet van Antwerpen. Merho maakt een stuntkrant en de fans kunnen zich verheugen op exclusieve wenskaarten.
– Op 29 maart kunnen de fans samen met Merho en zijn team als allereerste de Kiekeboes-zone ontdekken in Comics Station. Daar wordt ook een reuze Kiekeboes-verjaardagstaart aangesneden.
– Deze zomer kamperen de Kiekeboes aan zee. Met een expo in De Haan en een grote wedstrijd waarmee de fans verjaardagscadeaus kunnen winnen.
– Ook YIEHA, het digitale platform, viert mee.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief