lijst

5 boeken over ouder worden: romans, non-fictie en een kookboek

0

Van 21 tot 27 november is het Ouderenweek, een week waarin we extra aandacht besteden aan het welzijn van ouderen. In het lijstje hieronder vind je enkele boeken die het thema ouder worden steeds op een andere manier bekijken.

 

1. Cyriel

De roman Cyriel van Eline Trenson volgt een 92-jarige man die verblijft in een hels woonzorgcentrum. Een pijnlijk en ontroerend verhaal dat toch doorspekt is met humor.

‘Het boek werpt een licht op de wantoestanden in een privaat woonzorgcentrum via het verhaal van één van de bewoners; Cyriel Van Daele. Ondanks de vele schrijnende toestanden zorgt de humor van de hoofdpersoon ervoor dat het geen zwaar boek is.’ – Lezersreactie

 

2. Roger

Leentje Lybaert schreef het verhaal van haar vader, die tijdens de coronacrisis een open brief schreef over de beperkte vrijheid van rusthuisbewoners. 

 

3. Hemelrijk

Chris De Stoop vertelt het onthutsende verhaal van een woonzorgcentrum dat na het bezoek van een sinterklaas catastrofaal door coronabesmettingen getroffen werd.

 

4. Fijn dat je er bent

Eén op de drie volwassenen is mantelzorger, onder andere voor oudere familieleden. Dit boek geeft je praktische informatie, tips en persoonlijke verhalen die je helpen als (toekomstige) mantelzorger.

 

5. Gezond eten, gezond ouder worden

En tot slot: een kookboek! Voeding speelt een cruciale rol bij gezond ouder worden. Het mediterrane voedingspatroon springt eruit als het gaat om gezonde levensstijl. Hoe vertaal je dat in de praktijk? Dat leer je met dit kookboek.

‘Wetenschappelijk getoetste literatuur en objectieve informatie over alles wat met gezondheid en ouder worden te maken heeft. Dit boek is zeker een aanrader!’  – Lezersreactie

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief