lijst

5 boeken over reizen en onderweg zijn

0

Al wie houdt van rondreizen, met het vliegtuig, de trein of zelfs te voet, naar verre of minder verre landen, vindt in dit lijstje de perfecte reislectuur voor deze zomer!

5 boeken over onderweg zijn, op wandeltocht, op rondrit over verschillende continenten of gewoon op weg naar het werk. Deze boeken tonen dat het niet altijd om de eindbestemming gaat, maar dat er onderweg ook heel wat interessants kan gebeuren!

1. Ik = cartograaf

In Ik = cartograaf  maakt Jeroen Theunissen een zes maanden durende wandeltocht doorheen Europa, van Ierland tot aan de Bosporus. Tijdens deze reis tekent hij zijn eigen persoonlijke kaart van Europa, het continent dat hij graag zijn thuis wil noemen.

Meer dan een reisverslag is het een bijtend zelfportret en een plaatsbepaling: wie ben ik en waar ben ik, vraagt de verteller zich meermaals af.’ – HUMO

2. De trein naar Tibet

In een tijd waarin vliegtuigen de vreugde van traag reizen grotendeels wegnamen, stapt Maja Wolny in Warschau in de trein om met de Trans-Siberische, Trans-Mongoolse en Tibetaanse spoorlijn naar het dak van de wereld te reizen, in het spoor van Alexandra David-Néel. De trein naar Tibet is een eigentijds verslag van een bijzondere reis naar het Oosten, vol verrassende wendingen en ontmoetingen.

3. De reizigers op perron 5

In de heerlijke feelgood-roman De reizigers op perron 5 van Clare Pooley komen 4 heel verschillende mensen met elkaar in contact door een toevallig voorval op de trein. Zo ontdekken ze dat ze veel meer gemeen hebben dan enkel de treinrit die ze elke ochtend maken. Dit boek stelt de vraag wat er zou gebeuren als vreemden op de trein wél met elkaar zouden praten, en welke onverwachte gevolgen het zou kunnen hebben. 

4. Reizen Waes Nederland

Met Reizen Waes Nederland ga je met Tom Waes op ontdekking in een land dat zo dichtbij is, maar dat we toch niet zo goed kennen als we denken. ‘Eindeloze polderweides, urenlang cruisen met zicht op het water, van eiland naar eiland hoppen: dat constante gevecht met en tegen het water kun je niet negeren. En wat een zee van ruimte!’ 

5. Zuiderkruis

Zuiderkruis van Claudio Magris een denkbeeldig reisverslag naar Zuid-Amerika, in het kielzog van 3 fascinerende historische personen: de Sloveense etnoloog Juan Benigar, de Franse advocaat Orélie-Antoine de Tounens en de Italiaanse non Angela Vallese. Aan de hand van anekdotische legendes, bijzondere wetenswaardigheden en poëtische bespiegelingen doet Magris verslag van hun gedrevenheid om de inheemse volkeren van Araucanië, Patagonië en Vuurland te beschermen tegen de bedreigingen van hun bestaan.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief