nieuws

5 x buitengewone plekken om te logeren

Zoek je nog inspiratie voor een buitengewone logeerplek deze of volgende vakantie? Mariska Blommaert geeft in Maak elk moment buitengewoon heel wat tips voor onvergetelijke avonturen. Wij geven er alvast vijf mee die je op je bucket list kan zetten.

 

Slapen op boomhoogte in Rijen

Overnachten in een echte boomhut is de droom van elk kind. Op camping Mastendol hebben de kindern hun stoere boomhut helemaal voor zich alleen. De hut is niet gebouwd in een eeuwenoude eik maar staat wel tussen de bomen en heeft alle charme van een authentieke boomhut.

De hut is voorzien van leuke gimmicks, zoals een spreekbuis, verborgen vensters en een minilier waarmee je snoepjes naar boven kunt hijsen. Roodkapje en de wolf hebben zich in het hartje van het bos vier dagen kunnen uitleven. Wij sliepen naast hun boomhut in een blokhut voorzien van een keuken, badkamer met inloopdouche, eetkamer en slaapkamer. Buiten konden we op de schommel napraten en op een picknickbank dineren. En we leefden nog lang en gelukkig…

TIP: Ga bootje varen in ’s-Hertogenbosch of probeer de escaperoom uit op het terrein. Extra punten voor dit verblijf.

 

Allen daarHEEN!

Ooit al gehoord van een watervilla? I’ll explain. In het pittoreske plaatsje De Heen ligt het park Zuiderhoeve met zes watervilla’s met uitzicht op de jachthaven De Schapenput.

Voor mensen die een boot hebben de ideale uitvalsbasis, voor mensen die dromen van een boot de ideale winkeletalage. Voor ons vooral de perfecte plek om te vertoeven wegens de moderne inrichting, de rustgevende omgeving, de goede ligging – tussen verschillende kleine steden in – en de prijs. Onze watervilla had vier slaapkamers en twee badkamers, alle luxe dus. De kinderen kunnen zich uitleven in de vele speeltuinen en in het pannenkoekenhuisje om de hoek. Allen daarheen!

TIP: Bergen op Zoom is vlakbij. Deze leuke stad heeft haar eigen blotevoetenpad. Maar ook Zierikzee ligt in de buurt en is een ideale plek om zeehonden te spotten.

 

Laidback in Bloemendaal aan Zee

Verscholen tussen de duinen van het hippe Bloemendaal ligt Camping De Lakens. Het aanbod aan buitengewone verblijven is groot. Wij kozen met de kinderen voor de Laidbackshack. De naam zegt het al. Hier is het heerlijk uitwaaien, luieren en relaxen.

Het strandhuisje heeft een aluminium buitenkant, wat het gevoel geeft van een Amerikaanse Airstream. Het telt een badkamer, keuken en twee slaapkamers voorzien van alle comfort en veel licht door het vele glas. De veranda en hangmat stralen rust uit. Op het strand kunnen de kinderen heerlijk ravotten, zandkastelen bouwen en garnalen zoeken. Wij vonden er vooral rust in de trendy beachbars en restaurants. Ook met je gezin kun je best hip zijn in Bloemendaal aan Zee.

 

De coolste plek op aarde

De ‘coolste’ en buitengewoonste plek waar we ooit verbleven is zonder twijfel het Snowman World Hotel in Fins Lapland. Op tien kilometer afstand van Rovaniemi logeerden wij in een coole iglokamer met een temperatuur van -5 °C! Brrr… maar gelukkig kregen we thermische slaapzakken, dekens van rendierhuiden en verwarmde matrassen om ons tijdens de nacht warm te houden.

Voor we aan onze vriesnacht begonnen, schoven we eerst aan tafel aan in hun Ice Restaurant. Denk aan banken en tafels uit ijs, drinken uit glazen van ijs en drie gangen geserveerd tussen sculpturen van ijs. Een unieke en vooral buitengewone ervaring. Onder het goedkeurende oog van Elsa en Olaf (uit Disney’s Frozen) kropen we onder de wol om als frisse Inuit te ontwaken uit onze iglo. Het resultaat: weer een avontuurlijke ervaring rijker!

 

Tuuuuuta tuuuuuta!

Daar komt de brandweerwagen! Logeren in een oude brandweerwagen: je kunt je wel de blije snoeten van mijn kinderen inbeelden toen we dit voorstelden. In het buitenhotel De Vreemde Vogel in Vlaardingen kwam hun droom uit. Het hotel beschikt namelijk over een aantal unieke en originele buitenkamers. Je hebt De Vuurvogel, een oude brandweerauto, maar er is ook een coole raket, een echt vliegtuig en twee megagrote vogelhuizen.

De camping beschikt ook over een speeltuin, een klauterpad, een roeiboot en een park dat grenst aan de camping. Op het terrein lopen schapen, geiten en kippen. Nog tijd over? Dichtbij heb je de fantastische stad Rotterdam, het dierenpark Blijdorp en niet te vergeten het strand van Hoek van Holland.

TIP: Combineer je verblijf met het Pluimagefestival. Een festival op kindermaat dat garant staat voor een ontspannen sfeer en het-lekker-naar-je-zinhebben. Verschillende muziekgroepjes zorgen voor leuke muziek en grappige acts zoals Drown the Clown voor humor. Best of all is het kids only minifestivalterrein met originele activiteiten zoals een kussengevecht. Denk aan rondvliegende veren, gierende kinderen en luid geschater. Het PluimageFestival betekent de schoenen van je voeten dansen, de broek van je billen lachen en de vingers van je hand proeven.

 

 

Nog meer inspiratie? Ontdek alle tips van Mariska in het boek!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief