lijst

8 boeken over natuur en wetenschap

0

Ben je iemand die graag bijleert over uiteenlopende onderwerpen? Vraag je je soms af hoe de cellen in ons lichaam werken en waar onze hormonen allemaal voor dienen? Of stel je je voor hoe prehistorische dieren over onze aardbol liepen en vraag je je af hoe het universum is ontstaan? Wil je de werking van het klimaat beter begrijpen?

De boeken die je in dit lijstje vindt, kunnen je een antwoord bieden op al je vragen!

Het lied van de cel

Cellen zijn de eenheden waaruit ons hele lichaam is opgebouwd. Siddhartha Mukherjee neemt je mee in de wereld van de cellen en verweeft de verhalen van wetenschappers, artsen en patiënten met zijn eigen ervaringen als arts en onderzoeker.

Van de auteur van De keizer aller ziektes en Het gen !

 

Wij zijn onze hormonen

Waarom reageren we zo heftig op een spannende situatie? Hoe komt het dat mannen en vrouwen als ze ouder worden meer op elkaar gaan lijken? En waarom hebben oudere mensen meer behoefte aan zout eten? Max Nieuwdorp licht alle alledaagse zaken toe waarbij je hormonen een belangrijke rol spelen.

 

Oerland

Paleontoloog Thomas Halliday neemt je mee op een reis naar oeroude landschappen op aarde, waar planten en dieren leven die ons nu wel buitenaards voorkomen. 

 

Tijd: een reis van vroeger naar later

Al eeuwenlang verbazen we ons over de werking van de tijd. Maar hoe wordt de tijd vanuit de fysica benaderd? Stroomt de tijd wel vooruit? Hoe komt het dat de tijd vertraagd kan worden door de zwaartekracht? En wat betekent dit alles voor de wereld waarin we leven?

Van de auteur van Genesis!

 

Het Klimaatboek

De klimaatcrisis is een enorm complex fenomeen. Wil je bijleren over het klimaat maar weet je niet waar te beginnen? Dit boek biedt je een zo volledig mogelijk overzicht van alle onderwerpen die er mee te maken hebben, van smeltende ijskappen tot inheemse soevereiniteit, van fast fashion tot de toekomst van onze voedselvoorziening en de bredere duurzaamheidscrisis. Geschreven door meer dan 100 experten, samengebracht door Greta Thunberg.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief