nieuws

Abhijit Banerjee & Esther Duflo over hoe economie de wereld kan redden

Immigratie en ongelijkheid, globalisering en ingrijpende technologische veranderingen, de afnemende economische groei, het steeds sneller opwarmende klimaat en de coronacrisis: over de hele wereld maakt men zich er grote zorgen om. De technologische middelen om deze uitdagingen te lijf te gaan bestaan al, wat nog ontbreekt zijn de ideeën waarmee we deze middelen gezamenlijk kunnen inzetten Als ons dat lukt, zal de geschiedenis met dankbaarheid aan onze tijd terugdenken; als ons dat niet lukt, is de schade niet te overzien.

In Hoe economie de wereld kan redden pakken de gerenommeerde economen Abhijit Banerjee en Esther Duflo de handschoen op. De Nobelprijswinnaars laten zien dat hun vak een belangrijke rol kan spelen bij het oplossen van de grootste en moeilijkste maatschappelijke en politieke problemen.

‘Niet alle economen dragen een das en denken alsof ze bij een bank werken. In hun voortreffelijke en verfrissende boek presenteren Banerjee en Duflo indrukwekkend nieuw onderzoek, stellen ze vragen bij traditionele ideeën over de meest uiteenlopende onderwerpen, van handel en belasting op topinkomens tot mobiliteit, en delen ze hun eigen, zeer aansprekende en krachtige inzichten. Een must-read.’ – Thomas Piketty

‘De auteurs schrijven geweldig en beheersen hun onderwerp volledig. Ze onderzoeken de meest cruciale problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd.’ – Yanis Varoufakis, The Guardian

PBS News Hour sprak de Nobelprijswinnaars over hun nieuwste boek. Onder andere de invloed van immigratie en de rol van belasting werden besproken. Het interview kijk je hieronder terug:

Bron: PBS News Hour, YouTube

Nieuwsgierig geworden?  Hoe economie de wereld kan redden is via onderstaande link verkrijgbaar:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief